Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Basissuppletie is een must

Veel gezondheidsklachten zijn een gevolg van nutriëntentekorten.

De meeste nederlanders  eten over het algemeen te weinig groente, fruit en vis. Ook brengen we meer tijd binnen dan buiten door. Ons natuurlijk bioritme wordt verstoord door computerschermen, tv, tablets en telefoons.  De 24-uurs economie brengt ons te weinig rust en daardoor meer stress.

Het is een feit dat de meeste Nederlanders onvoldoende groente en fruit eten om in hun dagelijkse behoefte vitamines en mineralen te voorzien. Vooral van magnesium – een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 processen in ons lichaam – krijgen we veel te weinig binnen. Ook de kwaliteit van groente en fruit wordt steeds minder, waardoor zelfs liefhebbers van groente en fruit vaak onvoldoende nutriënten binnenkrijgen.

In het bijzonder vitamine C is een aandachtspunt: de mens kan het niet zelf aanmaken en de behoefte is groter dan we uit ons onrijp geplukte fruit kunnen halen. Vis wordt niet genoeg gegeten om te voorzien in voldoende essentiële omega-3 vetzuren. Maar er is nog een tekort waar we niet aan ontsnappen: in Nederland is er een groot deel van het jaar te weinig zonlicht voor een optimaal vitamine D-gehalte in het bloed; bovendien zitten de meeste mensen het grootste deel van de dag binnen. Wanneer er wel voldoende zonlicht is, beschermen de meeste mensen zich met zonne-brandcrème.

Al deze tekorten hebben op de lange termijn onherroepelijk gevolgen voor onze gezondheid.

Onder basissuppletie vallen dus in ieder geval een kwalitatieve multi- en mineralenformule, magnesium, vitamine C, omega-3 uit vis en vitamine D.

Wat mij betreft is basis-suppletie een must. En het is zonde om te wachten tot er fysieke problemen ontstaan als je ze met basissuppletie al kunt voorkomen.

Voorkomen is immers beter dan genezen.

Laat je informeren. Ik sta voor u klaar!

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode