Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

De emotionele staat van ziekte

De meeste lichamelijke klachten (ziekten, pijnen, ontstekingen, enz…) zijn reflecties van langdurige, emotionele pijn. Wat we niet durven te doorvoelen of belemmerende patronen in ons denken, kan zich uiteindelijk als verharde energie die te lange tijd geen aandacht heeft gekregen vastzetten in ons energiesysteem. We handelen dan niet in overeenstemming met onszelf. Ziekte is gewoonlijk de staat waarin ons lichaam verkeert als de liefdevolle zorg voor onszelf te lang wordt tegengehouden. Het lichaam moet dan ingrijpen om onze aandacht te vestigen op datgene wat emotioneel of psychisch aandacht nodig heeft en (h)erkend wil worden.

Ons lichaam kan ons helpen bewust te worden en een klachtenpatroon creëren om ons als het ware te motiveren bij onszelf stil te staan. Als we de spanning steeds verder opvoeren, dan knijpen we als het ware steeds meer de energiekanalen af, waardoor er minder levenskracht de cellen kan bereiken. Er ontstaat een over-spannings-situatie. Geven we ons lichaam geen uitlaatklep – door ontspanning, emoties uiten, lichaamswerk, vergeving, enz. dan wordt de innerlijke druk opgevoerd. Gevoelige lichaamsorganen zullen dan het eerst reageren op deze overdruk.

Een ontsteking bijvoorbeeld is een fysiek geworden innerlijk conflict dat zich aan ons kenbaar wil maken door op een pijnlijke wijze van binnen naar buiten te drukken. Zo heeft in feite elk klachtenpatroon een emotionele of psychische boodschap of inzicht die onze relatie met onszelf wil herstellen. Meestal gaat het om onbewuste patronen, iets waar we dus niet bewust voor hebben gekozen en wat vaak veel tijd nodig heeft om te veranderen. Voel je dus niet schuldig als je jezelf niet direct of zonder hulp kunt helen. Soms zijn ziekten ook een uitwerking van wat we als ziel hebben gekozen om in ons leven tot uiting te brengen of om mee te leren omgaan, dan ligt de oorzaak dus nog dieper verscholen.

Heb je hulp nodig bij het ontdekken wat je lichaam je wil vertellen? Voel je welkom op de Copernicusstraat 8 te Wijchen. Schroom niet en maak een afspraak via info@reijutai.nl of bel 06-49869897.

 

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode