Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Deodorant zelf maken.

Iedereen gebruikt deodorant. Als je dat niet doet, ga je stinken. Er zijn verschillende merken deodorant op de markt. Er is ‘parfum’ deodorant, die je natuurlijke geurtje (ZWEETSTANK) maskeert met een lekker luchtje. En je hebt antiperspirant deodoranten, die ook zweetvlekken voorkomen (dus geen natte plekken onder je oksels). Alle antiperspirant deo’s werken door hetzelfde ingrediënt: Aluminium. Dit ingrediënt zit overigens ook in 90% van de parfum deo’s.
Aluminium is absoluut niet veilig om te gebruiken onder de oksels. Het ‘verstopt’ je oksels, waardoor zweet niet meer uit je lichaam kan ontsnappen en ‘binnen blijft’. Verwacht je dat een deodorant je zweetkliertjes deactiveert? Natuurlijk niet, ze worden gewoon zwaar verstopt. Denk er eens aan, alle slechte gifstoffen etc. in je lichaam zweet je eruit. Wat als je die er niet uit zweet? Dan blijven ze binnen.

Feit

Sinds de jaren 70-80 zijn er veel meer vrouwen met borstkanker. Dit is ook de tijd dat de antiperspirant deodorant voor het eerst gemaakt werd en iedereen het begon te gebruiken. Ik heb gelezen dat ze in knobbels na onderzoek restjes aluminium gevonden hebben. Dat is toch niet normaal? Producten mogen absoluut niet geabsorbeerd worden IN je lichaam (uitsluiten in de bovenste huidlaag) en dat gebeurt dus wel met aluminium. Het ergste is wel dat niet veel vrouwen hier vanaf weten en dat ze gewoon antiperspirant deo’s kopen, ‘want het werkt zo goed’. Leef bewust, je acties hebben gevolgen.

Natuurlijke deodorant

Mijn advies maak je eigen natuurlijke deodorant, gemakkelijk en het gaat lang mee.
Het is een natuurlijke deodorant die je thuis kan maken. Het zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier zweet, wat dus essentieel is voor een gezond lichaam. Maar dan zonder de nare luchtjes, daarnaast verzacht en voedt het je huid. Geschikt voor man en vrouw en/of een gevoelige huid.

Ingrediënten:
• 4 eetlepels Baking Soda (verkrijgbaar in toko’s)
• 4 eetlepels (koudgeperste) kokosolie (verkrijgbaar in een natuurwinkel)
• 4 eetlepels maizena (verkrijgbaar in de lokale supermarkt)
• Optioneel: 1 theelepel essentiële olie
Meng de ingrediënten door elkaar en bewaar ze in een glazen pot. Let op: bij een lage temperatuur wordt kokosolie solide, maar dat smelt weer als je het in je hand of gelijk onder je oksels uitsmeert.

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode