Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Dichterbij dan je denkt

We zoeken het graag buiten onszelf: De oplossing, de bevrijding, de heling.

We voelen ons slachtoffer van onze jeugd, onze omstandigheden, onze omgeving…

Deze onzekere transformerende tijd waarin we gedwongen worden afstand te houden van anderen, waarin onze toekomst onzeker is, geeft ons ook veel inzichten.

Aangezien we meer bezig moeten zijn met onze toekomst (baanzekerheid, inkomen, gezondheid) zijn we niet meer bezig met onze jeugd of ons verleden. Doordat we los komen te staan van onze omgeving, meer op onszelf, niet meer aan sociale verplichtingen mogen voldoen, creert dat ruimte voor hoe we onze eigen omgeving vormgeven en geeft het inzicht in hoe we deze omgeving willen inrichten, wat ons heil brengt. Doordat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, allemaal offers moeten brengen aan het grote geheel (social distancing, mondkapjesplicht, thuiswerken, de anderhalve meter moeten bewaren) merken we ook meer saamhorigheid, is er meer begrip voor elkaar.

Ik merk zelf dat mensen makkelijker ruimte maken om je door te laten in winkels of in horeca gelegenheden en daardoor ontstaat ook meer geduld. Ook op straat geven we elkaar meer de ruimte, niemand meer die op je hakken loopt of zichzelf langs je heen drukt.

In dat opzicht laat het Covid-19 virus ons zien waar we al ziek waren, waar we elkaar niet respecteerden, geen ruimte gaven of geen geduld.

De lockdown tijden hebben ons laten zien hoe veerkrachtig de natuur is en hoe we haar altijd hebben onderdrukt. De lucht was schoner, het water helderder, de omgeving werd stiller, dieren die we nooit zien kwamen nieuwsgierig onze wereld verkennen. Waar wij eerder de natuur opzochten om de dieren te zien, zochten de dieren ons nu op. Alsof zij op safari waren, een dagje dierentuin. Hoe het een in het ander overgaat maar ook van pool kan veranderen was iets dat mij in het oog is gesprongen en ook in mijn hart.

De oplossing, de bevrijding, de heling ligt dus in onszelf. In de wijze waarop we naar buiten kijken, in het loslaten van aangeleerde patronen, in het opnieuw vormgeven van ons leven.

Op de praktijk leer je:

  • Je houding verbeteren fysiek en mentaal
  • Je voeding verbeteren fysiek en mentaal
  • Een betere balans vinden tussen in- en ontspanning
  • Naar jezelf te luisteren.

Gelukkig zie ik steeds meer clienten die beseffen dat de oplossing bij zichzelf ligt en daar met mij samen de juiste vorm in willen gaan zoeken. Dankbare resultaten zijn dan het gevolg. De oplossing ligt dichterbij dan je denkt, maar je moet het wel zelf doen.

 

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode