Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Geluk ligt niet buiten je, het geluk zit al in je

Druk, druk, druk. Moeilijk, moeilijk, moeilijk…. Dat is de algemene trend van het bewustzijn van mensen over hun eigen leven. Wat als je alleen maar hoeft te zijn?

Naar wie je ook luistert, welk leven iemand ook heeft, we hebben het allemaal moeilijk. De een omdat het werk en gezinsleven moeilijk te combineren zijn, de ander heeft moeite met het single zijn. Sommige mensen voelen zich overweldigd door te veel aandacht van anderen, anderen snakken om gezien te worden.Eigenlijk zijn maar weinig mensen tevreden met hun leven. Er is altijd meer en beter in het verwachtingspatroon.

Als mens moeten we van alles en spelen daarbij nogal wat rollen. We zijn zoon of dochter, we zijn broer of zus, we zijn vader of moeder, we zijn student, klasgenoot, werknemer of werkgever, we zijn vriend of vriendin…. En binnen alle rollen willen we optimaal kunnen functioneren. Iedere rol vraagt iets anders van ons en is ook afhankelijk van onze omgeving. Een leraar vraagt een andere houding van je dan je moeder. Een werkgever vraagt iets anders van je dan je vriend. We leren ons aan te passen, we leren alle rollen te dragen. Dat lukt niet iedereen en soms is er maar een kleinigheid nodig om de balans in die hectiek te verliezen. Ziekte, rouw, verlies… Ik noem maar een paar dingen. Daarbij speelt onze opvoeding en onze omgeving opnieuw een grote rol. Wat is wel en niet geaccepteerd, waar wordt je wel en niet in ondersteund.

En daarbij zijn we de ene dag of periode niet hetzelfde als de andere dag of periode. We waren als kleuter een totaal ander persoon dan we vandaag zijn. En toch lijken we onszelf te bekijken als dezelfde persoon in alle fasen van het leven. Dichten we onszelf een beeld toe van wie we zijn op basis van onze levenslijn.

Wat als we niet zijn wat we denken te zijn? Wat als we gewoon maar hoeven te zijn zonder oordeel of verwachting. Wat als we onze verhalen eens laten voor wat ze zijn   en alleen maar naar onszelf kijken in het hier en nu. Wie ben je dan?

Sta eens stil bij jezelf. Maak 10 minuten per dag vrij om naar jezelf te kijken.

Vraag jezelf eens af waar je dankbaar voor bent. Benoem alle dingen uit je dag die je dankbaar maken dat je leeft, dat je er bent. En doe dat eens in de maand voor je gehele leven. We gaan zo snel voorbij aan alles wat goed voelt, wat ons gelukkig maakt; We besteden liever aandacht aan alles wat niet goed gaat of niet goed voelt. We saboteren hiermee ons eigen geluk.

En maak het ook niet te groot of te ingewikkeld (ook daar zijn we met zijn allen erg goed in).

Hieronder een lijstje van mezelf:

Dingen waar ik dankbaar voor ben vandaag:

–       De glimlach van mijn dochter

–       Het geluk van mijn zoon

–       De liefde van mijn partner

–       De prachtige bloemen op mijn tafel

–       De rust die ik voelde toen ik naar de prachtige lucht keek

–       Heerlijk eten

–       Het fijne gezelschap van vrienden

–       De kans om te doen waar mijn hartje van gaat kloppen

–       De vriendelijkheid van winkelpersoneel

–       Het slappe lach moment met een wildvreemde vandaag

En ik kan er zo nog minstens honderd benoemen. We nemen de mooie, leuke, lieve, warme en gezellige momenten nogal eens voor lief.

Geluk ligt niet buiten je, het geluk zit al in je.

Alle klachten fysiek of mentaal zijn aan elkaar gerelateerd. Te veel stress zorgt voor lichamelijke disfunctioneren en uiteindelijk ziekte. Te lang een verkeerde lichaamshouding (vaak werk gerelateerd) zorgt voor fysieke blokkades en uiteindelijk ook mentale klachten. Als lichaam en geest niet soepel kunnen bewegen, roept dit verstoringen op, die op lange termijn leiden tot ziekte.

Om meer inzicht te krijgen in het eigen zijn en de zelfsaboterende patronen die we allen bezitten, biedt Praktijk Reiju Tai diverse behandelingen, workshops en opleidingen waar je eens stil kunt staan bij jezelf. Door bewustwording en inzicht kom je dichter bij je eigen kern, ontstaat er meer ontspanning in het dagelijks leven en wordt je je bewuster van de vele geluksmomenten in een dag.

Gun jezelf de tijd en de mogelijkheid wat meer bewust te worden van jezelf en je leven. Je hoeft het niet te verdienen, je hoeft er niet voor te knokken, het is er al.  JIJ bent het al.

Warme groet,

Praktijk Reiju Tai
Marie-José Arts

 

 

 

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode