Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

GRIP OP JE LEVEN

Wil jij weer grip op je leven? Stap dan uit je slachtofferrol; Neem de verantwoordelijkheid over je eigen leven.

Ik zie het zoveel; Mensen die zich slachtoffer voelen van hun jeugd, hun ouders, hun familie, hun relatie, hun werk, hun omstandigheden…..

Het is natuurlijk heerlijk om even te wentelen in je ongeluk en ongenoegen, maar het brengt je helemaal niets op de lange termijn. Dus stap er uit en begin opnieuw.

Neem je  eigen VERANTWOORDELIJKHEID.

Want wie geef jij de verantwoordelijkheid over hoe jij je voelt?

Er komen genoeg mensen in de praktijk die hun klachten kenbaar maken en direct daarna de macht hierover neerleggen bij een ander. Bij hun partner, ouder(s), vriend of vriendin, ex …. Als die persoon maar eens….DAN zou het goed met ze gaan, dan zouden ze gelukkig zijn, dan zou ALLES beter zijn….Of bij hun omstandigheden. Als ze maar meer geld hadden, als ze maar de juiste mensen om zich heen hadden, als ze maar eens geloofd werden, of ondersteund door hun familie en vrienden…

Ook de jeugd ervaringen maken een impact alsook de houding van onze ouders. Onze ouders hebben ons nooit kunnen geven wat ze zelf niet hebben ontvangen of geleerd. Dat wil niet zeggen dat jij het jezelf niet kunt schenken.

De kracht van het denken, het voelen, het zijn wie je bent ligt altijd bij jezelf. JIJ bepaalt, jij voelt, jij denkt, jij doet of laat toe en alleen JIJ bent verantwoordelijk voor hoe jij je voelt, welke keuzes je maakt, hoe je je gedraagt en wat je wel of niet zult doen. Niemand anders.

Als jij toestaat dat je je eigen sentimenten voorbij gaat voor een ander, als jij toestaat dat een ander voor je bepaalt wat je doet, wie je bent en wat jij zou moeten zijn, voelen of denken; dan is niet de ander maar jijzelf bent verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan. Jij hebt er immers zelf voor gekozen de macht en kracht over te dragen aan die ander.

Soms wordt de slachtofferrol ook misbruikt. Mensen die weten dat ze schuldig zijn aan het kwetsen of onheus bejegenen van anderen, kiezen ook vaak bewust voor de slachtofferrol. Ze draaien het verhaal om en doen alsof degene die zij onrecht hebben aangedaan hen van alles heeft aangedaan. Zo ontlopen ze de verantwoordelijkheid voor hun eigen handelen.

Neem de verantwoordelijkheid voor jezelf en kies voor geluk. Kies ervoor jezelf te zijn, jezelf in je waarde te laten en laat anderen ook in hun waarde. Kies voor die nieuwe carriere, kies voor het leven dat bij je past zonder te wachten op toestemming van anderen. Je bent nu volwassen. Maak je los van dat wat je niet meer dient en maak je eigen keuzes. En stop met het verantwoordelijk maken van anderen voor jouw geluk, pijn of verdriet.

Wil je hier hulp bij in de vorm van inzicht of bewustwording? Maak dan een afspraak met:

Praktijk Reiju Tai
Marie-José Arts
Copernicusstraat 8
 (1e verdieping)
6604 CR Wijchen (binnenlopen alleen op afspraak!)

Telefoonnummer 06-49869897
E-mail: info@reijutai.nl

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode