Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Herfst – Een tijd van loslaten

De herfst is een tijd van loslaten. Jezelf vrij maken van alles wat je niet meer dient. De onstuimigheid van de herfst komt overeen met de onstuimigheid van je geest in deze tijd van het jaar. De zonnige lange avonden zijn voorbij, buiten wordt het natter en kouder. We gaan meer naar binnen, letterlijk en figuurlijk. Ook omdat we niet meer met zijn allen veel buiten zijn op lange zomeravonden, zijn we per definitie al meer alleen en weer op ons zelf gericht.

Ik ben zelf aan het opruimen geslagen; Mijn handen gaan letterlijk door de spullen in mijn huis. Wat is nog passend en wat niet meer. Ik ga ook door mijn kledingkast: wat past nog wel en wat past niet meer.

En terwijl mijn handen door alle spullen en kleding gaan, en de spullen en kleding door mijn handen, laat ik ook op geestelijk gebied van alles los. Zuiver ik mijn hoofd en hart van relaties die niet meer passen, die mij mezelf te veel laten aanpassen of die me mijn pas laten inhouden. Ik besef dat ik het niet meer passend wil maken; Het past of het past niet. En net als met mijn spullen die ik opruim of inruim, doe ik dat ook met mijn relaties.

Tijd om naar binnen te gaan. Tijd om op te ruimen. Tijd om het huis en mijn hart te zuiveren van rommel en onnodigheden, van onprettige gevoelens. Het klopt of het klopt niet.

Zo loop ik allerlei relaties door en voel ik de behoefte van loslaten; Je kent het wel, die relaties waarbij je de sociaal gewenste vragen stelt omdat je je ‘verplicht’ voelt die vragen te stellen. “Hoe is het op je werk?” “Hoe is het met de familie?” “Ben je nog steeds druk met …welke hobby of bezigheid dan ook…?” “Hoe is het met je gezondheid?”

Die vragen die ik dan stel geven me het gevoel alsof ik een sollicitatie gesprek houdt en de persoon tegenover me zijn c.v. laat oplezen per onderdeel. Om dan na het hele vraaggesprek te ontdekken dat de ander geen enkele belangstelling toont voor mijn werk, familie, hobbies, gezondheid….

Ik ben er klaar mee. Het past of het past niet. Het klopt of het klopt niet. En als het klopt en als het past en ik wil iemand vragen naar zijn of haar staat van zijn, heb ik eigenlijk nog maar één vraag te stellen: “Ben je gelukkig?

Mijn blaadjes verkleuren al en ik laat al heel wat blaadjes vallen. Synchroon met de herfst.

Ik wens ook jou een heerlijke herfst.

Liefs, Marie-José

#reijutai#loslaten#patronen#relaties#hart#liefde#zuiveren#opruimen#herfst

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode