Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Tijd voor heling

Nu we al een aantal weken noodgedwongen thuis zitten, los zijn gemaakt van onze sociale omgevingen buitenshuis, anderhalve meter afstand houdende als we toch naar buiten gaan, vrijgemaakt zijn van wel of niet vrijwillige verplichtingen zoals sport of andere hobby’s buitenshuis, bezoek aan kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure, masseur, familiebezoek, verjaardagen, feestjes en partijen, worden we vrijgemaakt om in onze eigen energie te blijven. Geeft ons dat ruimte en tijd om na te denken wat nu écht belangrijk voor ons is.

Wat mis je het meest? Of mis je helemaal niets? Voel je je eenzaam en afgesloten? Of kom je juist tot rust? Houd je jezelf de hele dag druk, ben je de hele dag actief? Of geef je je over aan de stilte, aan het gewoon zijn?

Deze omstandigheden, deze bijzondere tijd bied je vooral de kans om jezelf beter te leren kennen. Maak daar gebruik van. Herschik je prioriteiten, rangschik je belangen, her-evalueer je contacten.

Deze periode, waarin we gedwongen worden tot een basale staat van zijn, geeft ons ook de gelegenheid ook fysiek terug te keren naar het basale systeem van ons zijn. Slapen, eten, drinken in onze eigen gekozen omgeving (ons huis/ons veilige nest) zonder ruis van buitenaf, zonder overvolle agenda’s en tijdschema’s.

In de basale staat van zijn komt ons lichaam tot zelfheling. Ontspanning is het sleutelwoord. Cellen worden vernieuwd, wonden worden geheeld: “Basaal metabolismerustmetabolisme, of energieverbruik in rust is de  stofwisseling die nodig is om de minimale hoeveelheid energie te leveren die noodzakelijk is voor primaire levensprocessen van een organisme. Onder deze levensprocessen vallen ademen en hartslag en alle processen die op cel en weefselniveau doorgaan tijdens rust.”

Als je jezelf maar bezig blijft houden, vraag jezelf dan af wat je uit de weg loopt, waar je voor vlucht. Waar ben jij niet in het reine met jezelf?

Als je de rust kunt vinden om je over te geven aan het ‘gewoon zijn’, wees je dan ook bewust wat dit met je systeem doet. Voel je je energie toenemen? Voel je je gezondheid verbeteren? Geniet je meer van de stilte? Geniet je meer van die geluiden die de stilte doorbreken, zoals het gezang van de vogels, de wind, de geluiden van de natuur?

Stap uit de angst. Stap weg van al het nieuws doordrenkt met angst en negativiteit en VOEL!

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode