Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Je nieuwe authentieke IK

Het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven, is te worden wie je bent. Jezelf los te maken van de verwachtingen van anderen, op jezelf durven te vertrouwen en gewoon te zijn.

De kennis die wij denken te bezitten is meestal kennis van buiten uit. Als je in je opvoeding op een bepaalde manier bent behandeld neem je allerlei gedachten en overtuigingen mee in je latere leven. Dat geldt voor iedereen. Het is je basis. En het is heel normaal dat gedachten en overtuigingen onbewust hun werk blijven doen.

Word je wel eens uitgescholden? Grote kans dat je in je innerlijke dialoog wel eens scheldt tegen jezelf. Word je wel eens respectloos behandeld? Grote kans dat je respectloos bent tegen jezelf. Gaan mensen over je grenzen heen en ervaar je dat keer op keer? Grote kans dat je over je eigen grenzen heen gaat.

Pas als je echt naar jezelf durft te kijken en je af durft te vragen, zou ik dat uitstralen, kun je het veranderen. Door jezelf te behandelen met Liefde, Waardering, en Respect kan de omgeving niets anders dan hetzelfde doen. Omdat DAT de trilling is die je uitstraalt.

We veranderen niet door ons zelf iets op te leggen, want daar creëren we alleen maar een nieuwe identiteit mee en die nieuwe identiteit blijft de illusie in het leven. Ook de ander iets opleggen helpt niet, want daardoor neemt de ander afstand van zichzelf (en van ons) en gedraagt zich volgens een identiteit die niet van binnen uit komt.

Zorg dus goed voor jezelf en er zal goed voor je gezorgd worden. Waardeer jezelf om wie je bent en wat je kan. En je zult gewaardeerd worden voor wie je bent en wat je kan. Erken je eigen grenzen en een ander zal je grenzen ook erkennen. Alles wat zich in jou bevindt zal herkend worden door de ander. Behandel jezelf daarom zoals je door anderen behandeld wil worden.

De zelfkennis begint bij de bron, niet bij de reactie van anderen.

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode