Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Kijk eens anders naar je staat zijn, denk eens verder dan je geleerd is

Lichaam en geest staan niet los van elkaar en kunnen ook nog beinvloed worden door omgevingsfactoren als milieu, klimaat, familie, religie of overtuigingen. Wanneer je lichaam ziek is, probeer dan ook je emoties te behandelen naast je fysieke klachten en zie je lichaam als één geheel.

Algeheel welzijn is, voornamelijk, het resultaat van een harmonieuze stroom van energie tussen ons fysieke en mentale zelf. Wanneer deze stroom om welke reden dan ook uit balans raakt, reageren lichaam en geest op elkaar in plaats van samen te werken.

Doorgaande stress, verdriet, vrees, opwinding en angst kunnen het cerebrale zelf overweldigen, waardoor traumatische energie in het lichaam kan worden geleid. Het lichaam reageert dan door stappen te nemen om de energie die het heeft belast, biologisch te verdrijven door middel van fysieke symptomen zoals vermoeidheid of ziekte.

In sommige gevallen kunnen deze symptomen gewoon door het zelf genezend vermogen van het lichaam worden aangepakt en zal het herstel op natuurlijke wijze plaatsvinden. In de meeste gevallen kan gezondheid en welzijn echter alleen worden hersteld door een dubbele behandelingskuur die zowel de fysieke manifestaties van energieopruiming als de onderliggende emotionele oorzaken erkent.

Veel van de kwalen die we in de loop van ons leven ervaren, kunnen een indicatie zijn van de pogingen van het lichaam om intellectuele en emotionele energie te verwerken. Opgezette klieren kunnen bijvoorbeeld aangeven dat je een periode van emotionele reiniging doormaakt. Zelfs iets simpels als een puistje kan erop duiden dat je lichaam zichzelf bevrijdt van gifstoffen en oude energie.

Vanuit de natuur- en energetische geneeskunde worden intense emoties als vanzelfsprekend in de organen van het lichaam vastgehouden. Verdriet sluimert in de longen, woede leeft in de lever, gekwetstheid blijft hangen in het hart, zorgen worden in de maag vast gehouden en de nieren schrikken. Bepaalde ziektes en symptomen vertegenwoordigen de pogingen van het lichaam om emotionele energie te zuiveren. Hoesten of bronchitis kunnen betekenen dat het fysieke zelf verdriet wegneemt, terwijl een gebrek aan eetlust kan signaleren dat bezorgdheid actief wordt aangepakt.

Wanneer je je ziek voelt of uit balans raakt, kan het behandelen van je hele zelf in plaats van alleen het fysieke zelf te behandelen, je in staat stellen om de oorzaak van de ziekte te bepalen. Als je begrijpt dat je lichamelijke symptomen een uiting kunnen zijn van emotioneel ongemak, kun je een uitgebalanceerd behandelingsregime vaststellen om ervoor te zorgen dat je snel je goede gezondheid fysiek en mentaal weer terugkrijgt. Je bent meer dan alleen je lijf en meer dan alleen je gedachten.

Voeding is niet alleen wat we in onze mond stoppen maar ook wat we gepresenteerd krijgen aan uitdaging en bezigheden. Onze geestelijke voeding is net zo belangrijk als onze lichamelijke voeding.

Energie halen we niet alleen uit de juiste voeding, maar ook uit de juiste ervaringen.

Prikkels ontvangen we niet alleen van ons zenuwstelsel, maar ook uit voeding, onze omgeving, onze communicatie.

Draineren doen we niet alleen fysiek door afvalstoffen en gifstoffen uit ons lichaam te verdrijven, maar ook dodelijke werkzaamheden, giftige relaties en andere negatieve invloeden.

Onze psyche bestaat niet alleen uit onze gedachten, onze emoties en onze gedragspatronen, maar wordt ook degelijk beinvloed door de mensen om ons heen, de voedingsstoffen die we opnemen, een goede werking van ons immuunsysteem.

Wij als mens, zijn meer dan een lichaam alleen.

 

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode