Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Liefde en Licht

December is de tijd van winter, van naar binnen keren. Zoals de herfst een tijd van loslaten is, zo is de winter een tijd van naar binnen keren, van herstel, van nieuwe energie opdoen om straks in de lente weer volop in groei en bloei verder te gaan.

En zoals altijd in de dagen opgaand naar de Kerstdagen ben ik melancholisch en soms zelfs nostalgisch. Ga ik met mijn gedachten terug in de tijd en terug in mijn herinneringen; Herinner ik me ook hoe het voelde, wat ik dacht. Bedenk ik me wat ik wil meenemen en wat ik wil loslaten. Dat geldt voor mensen, als in vriendschappen en familie, maar ook voor spullen, materie als ook gevoelens en sentimenten.

Kerst is de tijd van liefde en licht en dus dien ik nu alles los te laten, vrij te maken wat niet in liefde en licht met mij resoneert. De lichtjes in de kerstboom en alle andere versieringen in huis helpen mij daarmee. Herinneren mij aan wat licht voelt en wat in liefde resoneert.

2019 was een moeilijk jaar, een jaar van ziekte, van rouw en verlies, van tegenslag, van twijfel en zorgen. Maar 2019 heeft mij ook laten zien wie er oprecht om mij geeft, wie samen met mij wil lopen in evenwicht, in geven en nemen. 2019 heeft mij laten zien waar ik niet in het reine ben met mezelf, waar ik mezelf te kort doe, nog in de emoties van het verleden leef en daardoor nog niet goed genoeg mijn grenzen aangeef of mijn ruimte inneem.  En dus was 2019 ook een heel goed jaar, een jaar van groei en inzicht, een jaar van de oprechte liefde (her)ontdekken, van herinneren waar het licht is. Van dankbaarheid voor de komst of herkenning van liefdevolle mensen in mijn leven.

Het was een jaar waarin ik de groei weer mocht ontdekken, mijn intenties weer op de juiste snaar mocht raken en bevestigen, van loslaten wat mij niet meer dient. Van hernieuwde liefde voor wat er al was, maar te weinig licht kreeg.

Nog een paar weken tot het nieuwe jaar. Een jaar met (her)nieuwde intenties, met meer en dieper geloof en dankzij de lessen van 2019 met meer liefde en licht voor de mooie dingen in het leven. Een jaar waarin ik fysiek en mentaal me heb losgemaakt van personen, van groepsdruk (in welk vorm dan ook), van oprechte liefde voor mezelf en anderen.

Ik heb er zin in! Jij ook?

Veel liefde en licht, Marie-José

 

 

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode