Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Mindfullness in het Corona tijdperk

Mindfulness is een aandachtstraining, waarmee een houding van alertheid getraind wordt. Beoefenaars leren om de aandacht te vestigen op het moment, aan alles wat zich aan hen voordoet. Dit kan van het lichaam, emoties of gedachten zijn, maar ook zintuigelijke ervaringen door de omgeving.”

Mindfulness maakt deel uit van boeddhistische psychologische tradities en de zich ontwikkelende wetenschap binnen de empirische psychologie. Mindfullness maakt ook deel uit van de epigenetica. Epigenetica is een nieuwe tak in de wetenschap die belooft een ommekeer teweeg te brengen in gezondheid en geluk door genen van buitenaf te beinvloeden.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek laat zien dat veel genen elke dag aan en uit worden gezet door je gedachten, gevoelens en levensinstelling. Elke gedachte die je hebt, wordt door je lichaam opgevangen en beïnvloedt je immuunsysteem, hersenen en hormonaal stelsel.

Deze training is erop gericht je in tijden van onzekerheid en stress, je weer grip te laten krijgen op je eigen fysieke en mentale systeem.

Het Corona tijdperk

Hoe je het ook went of keert, de COVID-19 pandemie raakt iedereen in directe of indirecte wijze. Of je nu thuis zit of nog steeds aan het werk bent, je leven werd vanaf de eerste dag van de intelligente lockdown compleet veranderd.

Op 12 maart 2020 startte de intelligente lockdown met zoveel mogelijk thuis werken en een verbod op bijeenkomsten van meer dan honderd mensen. Sindsdien ging Nederland steeds een stukje verder op slot. Scholen en de horeca werden gesloten en alle andere activiteiten waarbij je de anderhalve meter afstand niet kon garanderen. Denk hierbij aan kappers, pedicures, schoonheidsspecialisten, chiropractors, acupuncturisten, osteopaten, masseurs en ook mijn eigen praktijk. Samen boodschappen doen is uit den boze en wie geen anderhalve meter afstand houdt, kan een boete van 400 euro verwachten.

Het is bijna ondenkbaar dat we ruim een maand geleden nog als sardientjes opeengepakt in de trein zaten, laat staan onze warme lichamen tegen elkaar drukten op een volle dansvloer. Inmiddels slalommen we om elkaar heen in het park. Kijken elkaar schichtig aan in een stille supermarkt. Zetten soep bij elkaar voor de deur. En boven alle handelingen hangt die ene vraag: hoe lang gaat dit nog duren?

Dit vraagt een tol van iedereen. Bij de een groter dan de ander. Als je nog aan het werk bent, ben je dat vanaf thuis of is de werkvloer zoals je die kent volledig aangepast aan de nieuwe regels. En als deze werkvloer in de frontlinie is van de COVID-19, werk je dan met of zonder persoonlijke bescherming; En is deze bescherming van de juiste kwaliteit?

Als je niet aan het werk bent, zijn je financiën dan onveranderd, of maak je je zorgen over het behoud van je baan? Heb je straks nog een baan én als je ondernemer bent, heb je straks nog wel een onderneming?

Wat doet het met je als je je ouders of kinderen of beste vrienden niet meer in levenden lijve kunt zien, niet kunt afspreken en knuffelen? Wat doet het met je als een dierbare hebt ziek blijkt te zijn, wel of niet door het virus geveld? Of nog erger en je geen afscheid kunt nemen, niet aan het sterfbed en eigenlijk ook niet tijdens de uitvaart omdat er zoveel restricties zijn.

“Je kunt de omstandigheden niet veranderen, maar wel de wijze waarop je op de omstandigheden reageert.”

Vandaar deze training. Een training in het beheersen of ombuigen van je gedachten ter bevordering van je mentale en fysieke gezondheid.

Alles valt of staat met jouw bereidheid de oefeningen dagelijks te doen, dus de verantwoordelijkheid over het zelf ligt bij jou.

Wil jij weer grip krijgen op je gezondheid? Wil je weer grip krijgen op je eigen gedachten en gevoelens? Wil je een handgreep om met de stress en spanningen in dit bijzondere tijdperk te leren omgaan?

Bestel dan deze training voor € 15,00 door een mail te sturen naar info@reijutai.nl.
Je ontvangt dan een betaalverzoek en na ontvangst van de betaling ontvang je per mail deze training in .pdf.

Ik zie je aanvraag tegemoet.

Energieke groet,

Praktijk Reiju Tai
Marie-José Arts
Copernicusstraat 8
 (1e verdieping)
6604 CR Wijchen (binnenlopen alleen op afspraak!)

Telefoonnummer 06-49869897

KvK nummer 63442116
BTW nummer NL001881177B54
Rabobank NL96RABO0304510718

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode