Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Mindfullness

Aan Mindfullness kleven nogal wat (voor)oordelen. Het zou zweverig zijn, het zou negatieve gedachten om moeten zetten naar positieve gedachten. En in de psychologie is het omarmd als een onderdeel van de cognitieve gedragstherapie.

Mindfullness staat los van dit alles. Mindfullness gaat over de kunst van het zijn. Het is geen kunde, niet iets waar je diploma’s voor kunt halen. Mindfullness is in het leven staan zonder oordeel, zonder positief of negatief maar in de kern van dit alles. Vrij van meningen of handelen.

Naar jezelf kijken zonder oordeel, jezelf leren kennen en bewust worden van het zelf.

Gewoon zijn.

Daardoor kom je vrij van de noodzaak altijd te willen handelen, in actie te komen. Daardoor kom je vrij van oordelen over anderen of het zelf. Daardoor kom je vrij van aangeleerd of aangepraat gedrag. Je staat in het middelpunt van dat alles zonder jezelf ervan los te maken.

Door mindfullness trainingen word je je bewust van de patronen waarmee jij jezelf schaadt, je word je bewust van aangeleerd gedrag dat je niet past, je word je bewust van oordelen over het zelf of anderen. Je wordt je bewust van de beperktheid van je rollen. Je wordt je bewust van hoe jij tegen jezelf ingaat dag in, dag uit.

Door deze bewustwording ontstaat er ruimte. Door de bewustwording ontstaat er leegte.

Leegte als zijnde los van patronen, aangeleerd gedrag en oordelen.
Onderdeel van het geheel, maar vrij in het zijn.

In Mindfullness ben je de observant van het zelf. Ik ben dus ik besta.

Als je dat kunt zonder oordeel of mening, pas dan kun je mindfull zijn naar je omgeving. Je werkt van binnen naar buiten. Je draait het aangeleerde gedrag (van buiten naar binnen) om.

Be mindfull!

 

 

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode