Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

“Omdat het nu eenmaal zo hoort” en “Zo ben ik nu eenmaal” – dooddoeners voor het immuunsysteem!

De zinnen “Omdat het nu eenmaal zo hoort” en “Zo ben ik nu eenmaal” zijn wat mij betreft het meest schadelijk zijn voor je hele zijn. Want met deze twee zinnen zet je jezelf volledig vast. Creeer je een stilstand en spanning en ondermijn je je immuunsysteem.

Met de zin “Omdat het nu eenmaal zo hoort” laat je jezelf conformeren naar de mening en verwachtingen van anderen. Dan ga je proberen iemand te zijn wie je niet bent. Ga je volledig in tegen je eigen gevoel (lees: intuitie) en emoties. Hiermee bouw je spanning op en spanning geeft stresshormonen. Wat de schadelijke effecten daarvan zijn kun je lezen in mijn weblog http://www.reijutai.nl/stress-en-invloed-stress/

Zo ook de zin “Zo ben ik nu eenmaal”. Ook met deze zin zet jezelf volledig vast, weiger je nog te bewegen of te groeien. Het leven is beweging. Stilstaand water is ziek water, dodelijk zelfs. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70 % uit water, dus waarom zou je jezelf verzieken? Stilstand is achteruitgang en dat blijkt in de praktijk ook telkens weer.

De zin “Zo ben ik nu eenmaal” heeft al heel wat relaties verziekt. Houden van is een werkwoord, vereist dus actie… Als je stil gaat staan en weigert naar elkaar te bewegen en te groeien, weet je bij voorbaat al dat je relatie met de andere persoon een gegarandeerd einde heeft. De zin “Zo ben ik nu eenmaal” is een echte dooddoener.

Met langdurige stress verzwak je je complete systeem, fysiek en mentaal.

Als je tegen je gevoel in gaat, als je weigert te bewegen, als je liegt tegen jezelf, creeer je stilstand en spanning in lijf en geest. Een voedingsbodem voor ziekte en ongemak.

Bij langdurige (chronische) stress verlies je het contact met jezelf. Je herkent niet meer dat je onder stress staat. Je bent overspannen. Als je hier niet ingrijpt kunnen de klachten zich verder ontwikkelen en ‘brand je op’, ofwel kom je in een ‘burn-out’. Het lichaam is dan geestelijk en lichamelijk extreem uitgeput. Langdurige stress kan ook leiden tot angst en depressie.

Kom in beweging, stimuleer jezelf tot groei!

Hulp nodig of geinteresseerd geraakt?

Praktijk Reiju Tai biedt diverse handvaten en werkvormen, waarbij je je weer bewust wordt van de signalen van je lichaam, waarbij je inzicht krijgt in je eigen energie of waarbij je door deel te nemen aan de diverse workshops en trainingen handvaten krijgt aangereikt naar de beheersing van je eigen energie, je eigen zijn. Wacht dan niet langer en stuur een mail naar info@reijutai.nl en vraag naar de mogelijkheden.

 

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode