Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Ontwikkelen, opruimen en loslaten

Als natuurgeneeskundig en energetisch therapeut blijf ik altijd actief in mijn eigen ontwikkeling van kennis en kunde. Om die reden volg ik ook andere therapeuten/coaches in mijn vakgebied op diverse social media. Er is herkenning, nieuwsgierigheid, verdieping of vernieuwing te lezen en horen van de collega’s in mijn vakgebied. En heel vaak als je iets gelezen of gezien hebt, word je gevraagd of je graag op de hoogte wil worden gehouden en volgt er al snel een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief.

In het kader van de herfst (zie mijn eerdere blog: http://www.reijutai.nl/herfst-een-tijd-van-loslaten/) ben ik druk met ruimen en loslaten. Zo nu ook mijn postvak IN dat vaak overspoeld wordt door spam, phishing en ongevraagde aanbiedingen en een overmacht aan nieuwsbrieven. Aangezien het zoveel is kijk ik naar een rijtje in mijn inbox waarvan een titel zichtbaar is en een stukje van een beginzin….En van een hele rij nieuwsbrieven die in mijn blikveld vallen startte iedere beginzin met het woord “IK”.

Dit was makkelijk opruimen, want bij iedere nieuwsbrief die begon met het woord “IK” heb ik mezelf afgemeld voor verdere nieuwsbrieven zonder de inhoud nog te lezen en de mail verwijderd.  Zo, dat scheelt weer een heleboel narcisme in mijn mailbox. Want laten we eerlijk zijn; We leven met 7,7 miljard mensen op deze aarde, ruim 17 miljoen daarvan wonen in Nederland. Ik ben er maar eentje van.

En ja, ook ik help mensen in hun worsteling gezond te worden of blijven. Maar de expert is in mijn visie altijd de klant zelf. Dat ik dan toevallig diverse opleidingen, workshops, trainingen en lezingen heb gevolgd; dat ik dan toevallig veel boeken heb gelezen en daarbovenop mijn eigen levenservaring daar in meeneem, maakt mij geen expert. De kennis is er al langer dan 2019 jaar (toevallig zijn we als mensheid toen begonnen met tellen), mijn levenservaringen zijn niet uniek en ik pretendeer niet de wijsheid in pacht te hebben. Mijn levenspad bracht me de interesse in bepaalde onderwerpen, mijn levenspad bracht mij mijn unieke ervaringen (uniek aan mij) en mijn levenspad bracht me de behoefte me te verdiepen in bepaalde onderwerpen.

Deze ervaringen deel ik met mijn clienten en ik help ze hun eigen unieke kennis en wijsheid weer aan te spreken waardoor ze de grip weer krijgen op hun eigen leven, de moed weer vinden om “ja” of “nee” te zeggen tegen bepaalde onderdelen van hun leven, de vorm te vinden waarin ze op hun allerbest zijn. De kennis was er altijd al; overgedragen op non-verbale, epi genetische en energetische wijze. Deze kennis is intuïtief en instinctief in eenieder van ons aanwezig. Dan kunnen we loslaten wat ons niet meer voedt, fysiek en mentaal. Veel van onze klachten, ziektes en ongemakken ontstaan door slechte of onvoldoende voeding. Met een aanpassing aan de voeding aangevuld met basissuppletie komen we al heel ver. Soms is er nog iets meer nodig, maar dat wordt gaande het traject vanzelf duidelijk. Een verbetering van de houding fysiek en mentaal of een verbetering van de informatie verwerking. Het loslaten van beperkende patronen is er ook een die niet onderschat mag worden. Een holistische kijk op een holistisch probleem.

 

Ik ruim nog even verder, ik zuiver me van alles wat me niet meer dient. Doet u mee?

 

Een energieke groet, Marie-José

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode