Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

OVERSPANNEN? BURNOUT?

Het overkomt 1 op de 8 van de werkende Nederlanders. Het treft voornamelijk hoger opgeleiden tussen de 25 en 54 jaar. Het zijn meestal hoog gevoelige en intelligente mensen met een perfectionistische aard. Het zijn mensen die niet gaan voor de zesjes-cultuur. Deze mensen willen alles wat ze doen goed doen, naar hun beste vermogen. Ze willen voor iedereen klaarstaan en niemand teleurstellen. Het zijn de beste werknemers en vrienden die je je maar kunt wensen. Als je ze een taak toebedeeld, een hulpvraag stelt, zullen ze je nooit teleurstellen, ze halen alles eruit wat er in zit en gaan voor het hoogste resultaat. Het ironische hiervan is dat ze zichzelf vaak wel teleurstellen omdat er nooit voldoende uren in een dag zitten om de toegewezen taken af te ronden of aan de verwachtingen van de mensen om hen heen (of die van zichzelf) tegemoet te komen.

Het zijn mensen die zichzelf geen ruimte en rust gunnen tot aan de taken is voldaan. Die geen grenzen kunnen stellen naar zichzelf of anderen en daarom nooit ruimte of tijd voor zichzelf kunnen vinden. Het zijn de workaholics onder ons die de lat heel hoog hebben liggen. De boog staat altijd gespannen. Vroeg of laat halen ze zichzelf hiermee onderuit.

Mensen met een burnout zijn vaak mensen die hun waarde ontlenen aan zaken die buiten hen zelf liggen; status, succes, inkomen, populariteit… deze zaken vertegenwoordigen hun zelfwaarde. Maar een mens is meer dan zijn prestaties, een mens is meer dan zijn status.

Een overbelast zenuwstelsel is geen sinecure. De gemiddelde hersteltijd van een burnout bedraagt 189 dagen en 1 op de 5 heeft nog een terugval na het eerste herstel.

Een burnout wordt vaak als een zwakte gezien, maar het zijn juist de sterke mensen die dit overkomt. Degenen die ongelooflijk lang zware lasten kunnen dragen en zelf niet om hulp vragen of om verlichting. Het zijn de mensen die jouw last erbij dragen als ze je daarmee kunnen helpen. Het zijn de sterke, liefdevolle mensen onder ons. Mensen die we willen koesteren omdat ze alles uit de kast halen, omdat je ze kunt vertrouwen met jouw last, omdat ze je nooit teleur zullen stellen.

De natuurgeneeskundige therapie biedt deze mensen een multifunctionele aanpak om zichzelf te hervinden, te beginnen met het verhogen van de energie, het loslaten van oud zeer en inzicht in hun eigen patronen. Ook aanpassing van de voeding of voedingsmomenten, het opnieuw leren voelen wat ontspanning nu eigenlijk is en het bevorderen van zelfliefde.

Deze mensen zijn de parels onder ons die vergeten zijn dat je alleen voor anderen kunt zorgen als je geleerd hebt goed voor jezelf te zorgen, te luisteren naar je eigen behoeften fysiek en mentaal en jezelf ook het beste te gunnen. Als je goed voor jezelf kunt zorgen heb je voldoende energie en liefde om te delen. Maar als je weggeeft wat je zelf nodig hebt om prettig in het leven te staan, dan loopt de accu langzamerhand steeds meer leeg. De boog kan immers niet altijd gespannen staan.

Behoefte aan meer informatie?

Vul het contactformulier in op www.reijutai.nl of stuur een mail naar info@reijutai.nl

Bellen kan natuurlijk ook: 06-49869897
(Aangezien ik iedereen de volle aandacht wil geven in een behandeling, ben ik niet altijd telefonisch bereikbaar, spreek dan de voicemail in of stuur een mail)

Warme groet,

Marie-José Arts / Praktijk ReijuTai

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode