Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Ervaringen en belevingen

Referenties

Ervaringen van klanten

Erik (december 2017)

“Tijdens mijn loopbaan in de reguliere geneeskunde hoorde ik wel eens van Reiki…”

Lees de hele recensie ...

Mijn associatie daarmee was, hoewel ik me nog nooit verdiept had in wat Reiki daadwerkelijk was, dat het om een zweverige therapie ging. En dat ik daar niets mee te maken hoefde te hebben. Ik schaarde het in de hoek van de kwakzalvers.

Totdat ik via een kennis per toeval daadwerkelijk in contact kwam met Reiki. Tijdens een paar proefbehandelingen - ik wilde wel eens weten wat het was - kreeg ik allerlei sensaties (warmte, tintelingen, stroomgevoel) hetgeen mij best verbaasde. Ik voelde dat er van alles gebeurde.

Nog steeds weet ik niet precies hoe Reiki werkt en wat er energetisch gebeurt tijdens een behandeling. Wat ik wel ervaar is dat ik tijdens de behandeling in een hele diepe ontspanning terecht kom. Zelfs als ik al behoorlijk ontspannen ben vóór de behandeling, dan nog kom ik in een diepere staat van ontspanning terecht. En die staat is zeer weldadig. Alle stress valt dan van me af. Daarnaast voel ik me na een Reikibehandeling erg energiek en opgeruimd. Weer goed in staat alles aan te kunnen wat er op mijn pad komt.

Mijn mening tav de effecten van Reiki heb ik na mijn ervaringen ermee duidelijk herzien: voor mij is het een hele fijne complementaire therapie. Regelmatig laat ik me behandelen en ben tegenwoordig stabieler dan tevoren, zowel fysiek als psychisch.

Corrie van Haren – Wijchen (oktober 2017)

“Wat Reiki met me doet!”

Lees de hele recensie ...

Twee jaar geleden bleek dat ik een versleten heup had en eigenlijk geopereerd zou moeten worden. Dat zag ik helemaal niet zitten en besloot verder te kijken. Zo kwam ik op de website van Marie Jose terecht. Wat ik las sprak me heel erg aan en ik besloot dan ook contact met haar te zoeken. Ik heb haar mijn verhaal verteld en ze zei me dat ze waarschijnlijk wel wat voor me kon betekenen. We hebben toen meteen een afspraak gemaakt. Toen ik bij haar kwam liet ze me voorgaan op de trap om te kunnen zien hoe ik liep. Daar schrok ze wel van. Ik heb toen meteen de eerste Reiki behandeling gehad en had meteen al verlichting. Daarna volgde er nog 5 behandelingen in een kort tijdsbestek. Dat heeft geresulteerd dat ik nu veel minder pijn heb en beter uit de voeten kan. Ik heb daarnaast van Marie Jose een supplement gekregen wat er voor moet zorgen dat het kraakbeen weer wordt aangemaakt. Dit moet ik minimaal een half jaar slikken om te kunnen zien of het werkt. We hebben afgesproken daarna naar de orthopeed terug te gaan en opnieuw om een foto te vragen. Hierdoor kan een operatie vooruitgeschoven worden of is misschien zelfs niet nodig.

Ik heb Marie Jose leren kennen als een warm en betrokken mens, die door de verschillende disciplines die ze beheerst, weet waar ze het over heeft. Ze kan heel confronterend zijn maar is eerlijk en puur. Ik ga nu eens per maand voor een behandeling naar haar toe om de heup zo soepel mogelijk te houden. Inmiddels heb ik bij haar ook de Reiki 1 opleiding gedaan om zo mezelf ook van dienst te kunnen zijn. Ik ben blij dat ik haar heb leren kennen.

Eleonora Wijchen (november 2017)

“My first experience with this therapy was when I was around 28…”

Lees de hele recensie ...

It was a busy period in my life. Working hard, building a career, having a busy social life. My life was rolling fast, I was doing ok, but still, emotionally I felt stuck in some way. And then somebody adviced me to try it.
I made an appointment with a therapist. I went there a little bit disbelieving, thinking ok, at least i will take one hour to lay still, it may relax me.
The session went further as I had heard. I lay on a massage table, and the therapist walked around it holding his hands lightly over my body. I felt relaxed, maybe felt asleep sometimes. When he finished we talked about my experience, he advised me to take the rest of the day easy. We repeated this routine I think 3 or 4 times in the coming weeks.
Slowly during this period, I felt some subtle changes in my mood. I was more relaxed, felt more emphatic towards others. Emotions were there but I could look with more clarity through them.
At the same time, my father, with whom I had a distant relationship with, was diagnosed, Alzheimer.
Through the opening that this therapy produced on me I was able to confront with my father’s sickness in a special way. Even if it sounds contradictory, I felt this sickness came to heal our relationship. I could not blame my father for things buried in his mind, where he had lost access to. It was his way to forget and my path to compassion.
I don t think that Reiki produced these events in my life, but it opened my eyes to look at them through this filter. Reiki had enhanced my capability to love.
I will always feel grateful and blessed for such a beautiful experience.

Bea, Wijchen (oktober 2017)

“In het kort mijn reiki ervaring: Had er over gelezen en ik werd geïnteresseerd…”

Lees de hele recensie ...

Samen met een vriendin de reiki cursus I gedaan bij Marie-José in twee dagen.

Wat heeft het mij gebracht? Marie-José gaf een heel fijne cursus. Wij kregen de cursus ook goed uitgelegd en ontvingen op papier ook nog een goed naslagwerk.

Je leert je lichaam door Reiki beter kennen. Ben er ook mee aan de slag gegaan. Doe nagenoeg elke dag de behandeling met mezelf, of ’smorgens maar meestal ’savonds voor het naar bed gaan. Als ik
’s avonds Reiki doe slaap ik goed, ik word er rustig van.

Engel, Arnhem (november 2017)

“Ik ben door mijn zoon geattendeerd op Reiki en in contact gebracht met jou…”

Lees de hele recensie ...

We hebben even staan praten en je zei , denk er maar eens over.Ik lag redelijk in de knoop met mij zelf en van de huisarts krijg je dan al gauw 0xacepam,wat ik niet wou. Ik heb niet lang hoeven te denken en heb een afspraak gemaakt.

Het was een ervaring op zich heel relaxed .Ben dan ook vier weken na elkaar geweest en dat was heerlijk, ben helemaal tot rust gekomen.Dit alles was eind 2016 en in juni 2017 weer een keertje geweest, nu binnenkort weer een afspraak maken,want ik voel me daarna weer zo lekker geen pijntjes ,rust en steeds minder medicijnen.

Wetenschappelijk project manager omgeving Nijmegen (februari 2017)

“Marie-José heeft mij met NEI therapie van een aantal patronen kunnen verlossen die ik met andere methodes niet opgelost kreeg…”

Lees de hele recensie ...

Het betroffen patronen van onzeker voelen in sociale contacten en stress.
De behandeling zorgde voor directe verlichting van de fysieke en mentale klachten. Na een korte tijd bleken ook de patronen verdwenen. Marie-José is zeer integer, zorgzaam en houd je ook een duidelijke spiegel voor als dat nodig is om je bewust te maken en je tot stappen te laten komen waar je klaar voor bent en die nodig zijn om een gelukkiger mens te worden. Ze voelt heel goed aan wat er behandeld kan en mag worden. Ze legt ook op een hele concrete manier uit wat de behandeling inhoud. Er is niets zweverigs aan NEI therapie: het helpt juist om door alle verhalen die we onszelf wijsmaken heen te komen en via de kern tot herstel en groei te komen. Ik kan het iedereen aanraden.

Hans (februari 2017)

“Wanneer je bewust bent van de beperkte horizon van je denken, ben je op weg naar het geheel waarnaar je zoekt”. Marie-José begeleid je hierin.

Zakelijke recensie primair onderwijs – Directeur primair onderwijs, regio Eindhoven (december 2016)

“Het contact met Marie-José ontstond in een periode waarin ik als beginnend directeur…”

Lees de hele recensie ...

terecht kwam op een school waar al vele jaren een sterke familiecultuur heerste. Mijn voorganger had geprobeerd dit te doorbreken, dit had echter tot gevolg gehad dat de afstand tussen team en management was vergroot en iedereen in subgroepen hun eigen koers vaarde. Er werd niet meer met elkaar maar vooral over elkaar gesproken. Als het lastig werd in situaties werd naar de directeur gelopen om deze het probleem op te laten lossen. Marie-José heeft mij gecoacht en begeleid bij het in kaart brengen van de sociale lijnen tussen de teamleden en de wijze waarop ik hierin kon sturen. De focus lag hierbij op het doorbreken van de familiecultuur en het bijsturen van ongewenst gedrag binnen het team richting elkaar en richting mij als leidinggevende. Ik moet toegeven dat het proces niet altijd makkelijk is geweest. Marie-José wist mij inzicht te geven in processen maar liet het niet na mij ook te wijzen op en te confronteren met mijn eigen patronen en gebruiken (en de gevolgen daarvan).

Nu, twee jaar later, kan ik vol trots terugkijken op wat er inmiddels allemaal binnen het team is gebeurd. Op mijn school staat nu een professioneel team met individuen die kritisch kijken naar hun onderwijs, zich verantwoordelijk voelen voor de gehele school en die elkaar aanspreken op hun gedrag, ook als dit lastig is. Het is een feest om te zien hoe niet alleen het team hiervan opgeknapt is maar vooral hoe de kinderen op school hier de vruchten van plukken omdat er vanuit een gezamenlijke visie en passie gewerkt wordt aan onderwijs.

Reiki verdiepingstraining voor mensen met een Reiki I of II certificaat Berth en Annemarie

“Marie-José heeft een cursus gegeven over de Gassho houding…”

Lees de hele recensie ...

(een houding waarin de handen de borst tegen elkaar worden gelegd, een soort bidhouding, waardoor vibraties kunnen ontstaan)

Door te trainen op de Gassho houding komt er een stroming op gang die de vibraties tussen je beide handen sterker maakt. Dit maakt de reiki die je kunt geven ook intenser waardoor je reikibehandelingen sterker kunnen worden.
In de cursus is uitgelegd hoe de Gassho houding is ontstaan en wat je ermee kan doen.
Er werd in de cursus ruim aandacht besteed aan de houding. Het was in het begin moeilijk om de vibratietechniek onder de knie te krijgen maar met hulp van Marie-José werd onze houding na 4 avonden steeds beter en konden we de vibratie beter oproepen.
In de lessen werd niet alleen getraind op de Gassho houding, ook de theorie van de reiki werd behandeld. Balans tussen alles in het leven blijft een belangrijke les.
Naast de training heeft Marie-José ook een avond besteed aan reikisymbolen. De meeste symbolen hebben we natuurlijk zelf ook al eerder gezien en gebruikt. Door de theorie weer eens te horen en symbolen samen door te spreken was er veel herkenning maar ook verdieping. Tips waarbij/waarvoor je de symbolen ook kunt gebruiken waren soms eyeopeners. Het zal zeker helpen om in de toekomst (nog) betere reiki te geven.
Het was erg leuk om je weer te verdiepen in de reiki en samen te bespreken wat je ermee kunt doen. Voor mensen die vaker met reiki bezig zijn ( geweest) is het een echte aanrader!
Marie-José bedankt voor je lessen, je aandacht en je persoonlijke benadering hebben we erg gewaardeerd hopelijk tot een volgende cursus!

Projectleider & teamcoach gemeente (september 2016)

“In het afgelopen jaar ben ik bij Marie-José geweest voor klachten in mijn rug en buik…”

Lees de hele recensie ...

Het traditionele medische systeem (van ziekenhuis tot fysiotherapie) kon mij onvoldoende ondersteunen om weer ‘gewoon’ te gaan functioneren. Al vrij snel oriënteerde ik mij op andere kanalen. Via een goede kennis ben ik bij Marie-José terecht gekomen.

Haar behandelingen, zowel Reiki als NEI, hebben mij het afgelopen jaar geholpen. Naast vermindering van de fysieke klachten heb ik ook beter beeld gekregen op welke manier ik (onbewust) mijn eigen klachten zelf voed. Ik wist dat eigenlijk al wel, maar ik heb wederom ervaren dat veel fysieke klachten niet op zichzelf staan. En dan is het fijn als iemand als Marie-José je kan helpen de belemmeringen in je interne systeem op een doeltreffende manier kan laten afschudden. Zodat de weg vrij is om je vleugels weer uit slaan en echt te zijn.

Marie-José werkt op een prettige effectieve manier. Niet in het minst omdat ze al snel in de gaten heeft wat er bij je speelt. Haar diagnose en behandeling is helder en gaat direct naar de kern. Ook al is deze soms confronterend of vraagt het even bezinktijd. En daarvoor is ook ruimte. Ze werkt nauwkeurig, bereid zich goed voor en neemt de tijd die nodig is.

Zelfstandig ondernemer regio Nijmegen (juli 2016)

“Ik ben door een goede vriend, die veel baat heeft gehad bij de behandelingen van Marié-Jose, op haar spoor gezet…”

Lees de hele recensie ...

Ik had geen enkele ervaring met de door Marie-José aangeboden behandelmethodes, maar ben er blanco ingestapt.
Ik ben gediagnosticeerd met neuropathie (een systeemaandoening), en daar heeft de reguliere medische wetenschap helaas (nog) geen antwoord op.

Marie-José is een heel fijn en ook nuchter mens, en bovendien zeer direct. Zij weet snel een vertrouwensbasis te creëren, waardoor er niet om de hete brij heen gedraaid hoeft te worden.
Ik heb een tweetal gecombineerde REIKI / NEI behandelingen ondergaan (met een tussenperiode van 3 maanden). De behandeling was aangenaam. Bijzonder waren de tintelingen en de afgifte van koude. Het voelde na de behandeling alsof er een last van me was afgevallen.
Daarnaast heb ik op advies van Marie-José enige veranderingen aangebracht in mijn voedingspatroon.

Ik voel mij sindsdien aanmerkelijk meer in balans, heb een positievere instelling, heb enige emotionele ballast definitief achter mij gelaten en heb geleerd weer te vertrouwen op mijn lichaam. Ik ben er nog lang niet, maar ga weer met hoop op herstel de toekomst in.
De wijze van behandelen en het resultaat zijn rationeel niet te begrijpen of te verklaren, maar dat is wat mij betreft niet belangrijk. Ik heb er absoluut baat bij gehad, en weet Marie-José weer te vinden als het weer nodig mocht zijn.

Zelfstandig ondernemer omgeving Nijmegen

“Ik ben in contact gekomen met Marie-José via een gezamenlijke vriend…”

Lees de hele recensie ...

Ik maakte in een korte tijd een aantal heftige ervaringen mee. De meest ingrijpende was het overlijden van mijn beste vriendin. Ik had het zo druk met mijn bedrijf en mijn gezin, dat ik mij geen raad wist hoe dit te verwerken. Ik voelde me compleet buiten de wereld geplaatst en mijn directe omgeving kon mij geen steun bieden. Ik kroop in mezelf met alle gevolgen van dien.

Marie-José is voor mij de redding geweest. Ik heb vier behandelingen bij haar gehad en na een jaar nog een opfrisbeurtje. De eerste behandeling was behoorlijk heftig. Ze kwam bij mijn buik al mijn onverwerkte verdriet tegen. Niet alleen het verlies van mijn vriendin maar nog veel meer onverwerkt zeer, nu achteraf. Ik raakte erg geëmotioneerd en kon voor het eerst mijn verdriet echt toestaan.

De dagen erna voelde ik zoveel rust over mij heen komen. Ik had mij in tijden niet zo rustig gevoeld. De drie behandelingen daarna zorgden ervoor dat ik weer in balans raakte en mijn kracht weer terug vond.

Het fijne aan Marie-José is dat zij met een dosis nuchterheid en humor te werk gaat. Niet zweverig maar heel goed de kern weet te raken zonder dat ik diep in mijn verleden hoefde te gaan. Daarnaast heeft ze mij ook begeleid en adviezen gegeven om ervoor te zorgen dat ik nu beter met mijn emoties om kan gaan. Niet alleen ikzelf ben er enorm door geholpen. Ook mijn directe omgeving is dolgelukkig met de nieuwe mij.

Huisarts uit de omgeving Nijmegen

“Via een vriendin kwam ik in contact met Marie-José. Tot op dat moment was ik nog nooit met Reiki in aanraking geweest…”

Lees de hele recensie ...

Überhaupt wist ik niet veel van complementaire geneeswijzen, maar ging heel open de ervaring met Reiki aan.

Als huisarts was ik fors uit balans geraakt na een burn-out en wilde graag weer meer energie hebben. Marie-José heeft mij vier keer behandeld in een maand tijd. De behandelingen waren aangenaam en er gebeurde van alles; ik voelde tintelingen in armen of benen, kreeg een soort stroomgevoel op plekken waar ik behandeld werd en ook koude- en warmtesensaties.

Voor mij als huisarts allemaal niet te verklaren, maar na de behandelingen voelde ik me duidelijk energieker en levenslustiger en kon steeds meer activiteiten oppakken.

Wat voor mij persoonlijk erg belangrijk was, is dat Marie-José snel inzicht had in mijn persoonlijkheid en mij de juiste adviezen op maat gaf, die mij in het dagelijks leven nog steeds helpen om de herstelde balans te handhaven en om bij mijn kern te blijven.

M. Schneider

“Ik ben via een vriendin in contact gekomen met Marie-José en na overleg besloten een NEI-behandeling bij haar te ondergaan…” Afspraak gemaakt en de behandeling ondergaan.

Lees de hele recensie ...

Op de eerste plaats ervaarde ik erna meteen verlichting. Alsof alle ruis was verdwenen. Ik zag de situatie veel helderder. Wat van mij was en wat van anderen. Ook voelde ik me veel krachtiger en was me er bewust van dat alle antwoorden in mezelf liggen. Het ging bij mij heel erg over grenzen aangeven en voor mezelf opkomen. Dat heb ik dezelfde avond nog in de praktijk gebracht. Ik voelde me door Marie-José erg begrepen en geaccepteerd. Ik vind haar een heel leuk warm mens.

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode