Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Spiritualiteit – van ervaring naar inzicht

Veel mensen denken dat spiritueel zijn betekent dat je alleen maar positief ingesteld bent en dus niet met twee benen in de echte wereld staat. Het wordt al snel zweverig genoemd. En dat is het juist niet. Spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘spirit’ dat ‘geest’ betekent. … van je zingeving, motivatie en kwaliteiten en hetgeen betekenis aan je leven geeft. Spiritueel zijn is zelfkennis hebben. Spiritualiteit gaat over jezelf omarmen in al je positieve en negatieve kanten. Zo authentiek en bewust te zijn als je maar kan. Dan ben je heel. En dan kun je ook anderen zonder oordeel met een open hart benaderen.

In mijn praktijk zie ik het maar al te vaak; mensen die niet in contact staan met zichzelf. Ze herkennen en erkennen niet dat de herhaalde schouderklachten een signaal zijn van het lichaam dat aangeeft dat de schouders worden geblokkeerd omdat je onbewust je schouders naar voren duwt of optrekt om je tegen het leven te wapenen, alsof je ieder moment een aanval verwacht.

Mensen herkennen en erkennen niet dat je knieklachten ook kunnen komen omdat je niet evenwichtig in het leven staat en daardoor geen keuzes kunt maken, jezelf vastzet en je vooruitgang stopt. Om vooruit te komen, moet je immers stappen zetten.

Nu zijn bovenstaande klachten ook om te keren:

Als je door een ongeval je schouder blesseert en je niet meer vrij kunt bewegen kan dit leiden tot te veel voorzichtigheid, tot pijn vermijdend gedrag waardoor je je niet meer vrij door het leven kunt bewegen en de schouders nog meer vastzet.

Ook kun je door een ongeval of sportblessure je knie blesseren waardoor je niet meer fijn en evenwichtig kunt lopen en dit ook in je gevoel doorzet. Het idee dat je niet meer vooruit kunt komen, geen stappen meer kan zetten, kan je ook in je gedachten blokkeren.

Lichaam-geest therapieën zijn erop gericht je bewust te maken van dat wat je lichaam probeert te vertellen. Door je houding fysiek maar ook mentaal aan te passen zul je al snel merken dat je klachten verminderen en je spirit (je geest) een stuk opgewekter wordt.

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode