Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Tijd voor ontspanning

Het grootste deel van onze communicatie is non-verbaal. Van alles wat we denken, doen en zeggen is maar 10 % een bewuste actie. De overige 90 % is een onbewuste actie samengesteld uit ervaringen uit het verleden. Dit zijn ingesleten patronen vanuit opvoeding, scholing, ervaring en de invloed van je omgeving. Wat is wel en niet geaccepteerd gedrag, wat is juist en niet juist. Vanuit ons eigen perspectief weten we bijna allemaal wat juist is voor ons, maar besluiten ons aan te passen aan onze omgeving en gaan daardoor nogal eens tegen ons eigen gevoel in. Want alleen dan tonen we het sociaal wenselijke gedrag.Vaak hebben we zelf niet in de gaten dat we onszelf hiermee blokkeren.

 Met non-verbale communicatie, ook wel analoge communicatie genoemd, bedoelt men elke vorm van uitwisseling van boodschappen tussen mensen of levende wezens via niet-talige signalen of tekens: ‘zonder woorden’.”

De non-verbale communicatie is de vorm waarmee ik het meeste werk. Deze vorm biedt mij informatie die ik verbaal niet van mijn clienten krijg. En het grootste gedeelte van mijn communicatie naar de klant is ook non-verbaal.

Mijn klanten recensies, hun ervaringen verwijzen daar ook aldoor naar. Enkele voorbeelden:

·      “Marie-José heeft mij met NEI therapie van een aantal patronen kunnen verlossen die ik met andere methodes niet opgelost kreeg…”

·      “Wanneer je bewust bent van de beperkte horizon van je denken, ben je op weg naar het geheel waarnaar je zoekt”.  Marie-José begeleid je hierin.

·      “Als empaath heb ik jaren geworsteld met alle emoties die ik van andere mensen voelde. Ik dacht dat het erbij hoorde; dat ik de emoties van anderen voelde alsof ze van mij waren. En ik had geen idee wat voor een invloed het had op mijn lichamelijk en geestelijk welzijn. Op een gegeven moment was de energie echter op en realiseerde ik me dat ik mezelf was verloren. Dat moest dus anders, maar hoe?

·      Gelukkig was daar Marie-José, van wie ik vanaf de eerste ontmoeting onder de indruk was van haar doortastendheid en no-nonsens benadering. Zij wist de vinger op de zere plekken te leggen en mij op professionele wijze te ondersteunen in mijn weg naar herstel. Haar drijfveer om mensen weer in hun kracht te zetten was bij iedere behandeling de insteek. Keer op keer zei ze tegen me; “je kunt het zelf, je doet het zelf, ik ondersteun je alleen maar.” Maar ik had het nooit geleerd om op die manier voor mezelf te zorgen.”

Nu we ons wereldwijd in een pandemie crisis bevinden is het maar moeilijk mogelijk (en op dit moment volgens de richtlijnen helemaal niet mogelijk) om mensen op de praktijk te laten komen om ze een non-verbale aanpak aan te bieden binnen de richtlijnen van 1,5 – 2 meter afstand. Toch kan ik ook wel degelijk telefonisch de non-verbale technieken toepassen en ook nieuwe clienten van dienst zijn

Bij gezondheid is het lichaam in evenwicht, anatomisch en fysiologisch. Bij gezondheid is je geest (spiritus) in balans met je fysieke lichaam en je omgeving. Spiritus (Latijn) betekent ‘je persoonlijke innerlijke ervaring’. Bij gezondheid heb je geen hinder van negativiteit, maak je je niet druk om je uiterlijk, je lichaam of de negativiteit van anderen. Bij gezondheid ben je tevreden met wie je bent, hoe je er uit ziet, wat je kan en wat je hebt.

Volgens het medische reguliere circuit wordt ziekte omschreven als een ernstige ontregeling van de homeostase (het evenwicht in de fysiologie) die door het organisme (wij als mens dus) niet meer te herstellen is, met als gevolg het ontstaan van symptomen en structurele afwijkingen.

Zo wordt er vanuit de Westerse zienswijze naar gekeken. Je bent ziek of gezond. Er is wel of geen fysiologisch evenwicht in je lichaam. Het verbaast mij dan ook een arts te horen op de MSM die ziek is geworden van het Corona-virus. Hij snapt niet hoe het kan dat hij ziek werd, hij is immers superfit, hij had net de Kilimanjaro beklommen.

Dus hij heeft zijn lichaam op diverse fronten uitgeput om in een vreemd klimaat een extreme fysieke prestatie neer te zetten, maar snapt niet dat het evenwicht van zijn systeem daardoor is aangetast. Hij snapt niet dat dat ten koste gaat van zijn immuunsysteem.

Met zo’n extreme inspanning als bergbeklimmen wordt er veel energie gevraagd voor zijn extremiteiten en zijn focus. Je komt dan in de vecht-vlucht-bevries staat. Een staat waarbij de doorbloeding in je armen en benen verbetert, je hart sneller klopt, je ademhaling sneller verloopt, je bloeddruk toeneemt, je transpiratie toeneemt, je lever meer suiker in het bloed stort voor meer energie; Allemaal ten koste van de maag en andere organen. Het bloed gaat immers ergens anders naar toe. Hiermee onderdruk je je immuunsysteem.Dit is medische basiskennis.

Als er iets is waarmee je je immuunsysteem het allerbeste kunt verbeteren is het wel ontspanning. Vertrouwen op het leven zelf. Luisteren naar je lichaam en het geven wat het nodig heeft; De juiste voeding bijvoorbeeld en bij tekorten de juiste aanvulling. Het verlies van het fysiologisch evenwicht leidt immers altijd tot tekorten. Dat laat ik met mijn analyse over bovenstaande arts met Corona duidelijk zien (en dit is geen non-verbale lezing maar pure medische kennis).

Door je zelf druk te maken over de dingen waar je op dit moment geen invloed op hebt, ondermijn je je immuunsysteem. Dus ONTSPAN!

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode