Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

WAT HEB JIJ OP JE LEVER?

Iets op je #lever hebben, je gal spugen, gebukt gaan onder de #zorgen, je hakken in het zand zetten, op je tenen lopen, er #buikpijnvan hebben, tegen de borst stuiten, het er benauwd van krijgen, je #hart breken, het aan je water voelen, het voor je kiezen krijgen, iets niet je strot uit kunnen krijgen, er vol van zitten, er #misselijk van worden, een knoop of steen in je maag hebben, een houvast zoeken, verstijven van #angst, veel aan je hoofd hebben…….
Dit zijn allemaal uitspraken en gezegden die in de Nederlandse taal al heel lang voorkomen. Het is een eeuwenoude vorm van het overbrengen van levenswijsheden. Overleveringen, verhalen vertellen is al eeuwen de manier geweest om kennis over te brengen van generatie naar generatie.
Deze uitspraken willen ons ook heel duidelijk het #verband tussen #lichaam en #geest laten zien.
De reguliere Westerse geneeskunde zegt ons dat #gezondheid een kwestie is van onze genen, blootstelling aan infecties en onze leefstijl. Maar buiten exceptionele zaken is de emotionele ervaring een grotere factor dan alle voorgaande. Er is solide bewijs uit studies naar de relatie tussen emoties en een lange lijst gebreken en ziektes waaronder hart- en #vaatziekten, #depressie, #overgewicht en chronische #pijn.
De meeste mensen denken aan stress als een eis aan hen waar ze niets aan kunnen doen, leggen de oorzaak buiten zichzelf. Het ligt aan de onredelijke baas of de zorg of bezorgdheid voor een kind of ouder. Het ligt aan de bankrekening, het gebrek aan geld, bedoel ik dan. Het ligt aan de verwachtingen van vrienden en/of familie, te weinig tijd voor jezelf… Maar waarom ervaren sommigen deze factoren als stressvol en anderen niet? En hoe vertalen we emotionele ervaringen naar #gezondheidsproblemen?

#Reiki, #Buqi, #Integra en #NeuroEmotioneleIntegratie zijn technieken die ons #bewustwording kunnen geven van de #emotiesen de patronen die de basis zijn van een lichamelijke klacht.
Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.reijutai.nl voor meer informatie of maak een afspraak.

#reijutai#energiewerk#natuurgeneeskunde#emoties

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode