Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Hoe loop je? Hoe beweeg je? Hoe sta je?’

Buqi-behandeling

Wat kan je verwachten?

Lichaamshouding

Bij een Buqi-behandeling ligt de nadruk op de lichaamshouding. Vanaf het moment van binnenkomst wordt je als klant geobserveerd. Hoe loop je? Hoe beweeg je? Hoe sta je? Wat is jouw houding in het leven: Sta je met een holle of bolle rug, hangen je schouders of heb je ze opgetrokken, til je je voeten goed op tijdens het lopen en rol je ze goed af of sleep je met je benen? Hangt je hoofd of niet? Beweeg je stijf of soepel?

Allemaal eerste indrukken voor mij als behandelaar. Vanaf daar gaan we in gesprek over je fysieke klachten. Waar heb je last van? Waar voel je spanning of pijn?

Daarna zal je gevraagd worden te blijven staan, te gaan liggen of te gaan zitten. Je wordt tijdens de behandeling nauwelijks aangeraakt. De behandeling bestaan uit diverse handposities van de behandelaar naar jouw lichaam waarbij vibratie wordt overgebracht. Je kunt koude, warmte, damp of tocht ervaren op de behandelde plaats. Van jou wordt een actieve houding gevraagd. Je wordt je bewust gemaakt van je houding en er wordt je geleerd hoe je je houding met eenvoudige aanwijzingen kunt veranderen naar een meer gezonde houding. Deze aanwijzingen en je actieve opvolging ervan, mag je direct als ‘huiswerk’ meenemen.

De bewustwording van je eigen houding en de wijze waarop je deze kunt veranderen, maken dat je deze blijvend kunt wijzigen door de aanwijzingen ook na de behandeling actief te blijven opvolgen. De ontspanning die deze wijziging in houding geven, zullen je klachten doen opheffen.

Als je alert blijft op deze ‘nieuwe’ houding, zullen de klachten niet of niet snel terugkeren. Inherent aan de lichamelijke klachten en het welbevinden als deze worden opgeheven, zien we vaak dat er emoties loskomen. Dit is normaal. Gezondheidsproblemen zijn vaak het resultaat van een slechte lichaamshouding tijdens het slapen, liggen, zitten of lopen. Een behandeling lost deze gezondheidsproblemen voor de lange termijn niet op. Dit komt omdat dagelijkse gewoontes, die vaak de oorzaak van de klachten zijn, niet veranderd zijn.

Emoties

Ook emotionele problemen veroorzaken een onbalans in het lichaam. Depressieve mensen hebben een samengetrokken lichaam. Boze mensen hebben een volle borst. Door de lichaamshouding te wijzigen, verandert de emotionele staat ook. De ontspanning werkt tweezijdig, fysiek en mentaal.

Mensen met een goede doorstroming, een goede lichaamshouding, bewegen fysiek soepeler en derhalve ook mentaal. Je herkent ze aan hun stralende ogen en de soepele tred. Niets aantrekkelijker dan een gezonde geest in een gezond lichaam.

Buqi gebruikt spontane bewegingstechnieken die kunstzinnige prestaties, sportprestaties en uiterlijk en gewicht verbetering brengen. Buqi brengt (en zeker bij een actieve houding van de client) een algeheel gevoel van welbevinden.

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode