Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Weerstand

We leren onszelf steeds beter kennen en dat vraagt soms om nieuwe manieren van doen. Vandaag herinnert www.yourdailyshine.nl ons eraan dat ‘geven’ niet altijd even lief hoeft te zijn. Als ik bedenk hoe vaak ik zeg dat ‘liefdevol’ niet hetzelfde is als ‘lief’, dan kan ik niet anders dan me volledig vinden in deze boodschap!

Weerstand
Leer jij ook steeds beter naar jezelf te luisteren? Voor de ene is dat makkelijker dan voor de ander. Zo hebben velen van ons geleerd dat ‘lief zijn’ inhoudt dat je doet wat er van je verwacht wordt, ook al gaat dat volledig tegen jezelf in. Alsof het goed is dat je jezelf vooral aanpast, of zelfs helemaal wegcijfert. Maar doe je dit terwijl je het eigenlijk niet kunt opbrengen, dan komt er weerstand in je op. Iets in jou wil zich hiervan bevrijden. Negeer je deze innerlijke roep maar al te lang dan kan dit pijn en op den duur zelfs schade in jezelf aanrichten. Hoe lief is het als je aan jezelf voorbij gaat?

Aanrader
Heb of krijg je op de één of andere manier met dit soort gevoelens te maken, vraag jezelf dan eens af, ben ik mezelf aan het saboteren? Misschien ben je bang voor wat anderen van je denken of heb je last van schuldgevoelens wanneer je nee zegt? Bevrijd jezelf uit deze verstikkende gevangenis. Niemand zal erbij gebaat zijn wanneer jij jezelf uitput zodat er op den duur niks meer overblijft voor jezelf, laat staan voor ander.

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode