Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Delen en verbinden

Wie ben jij in de kern?

In mijn blogs en op mijn website zie je de vraag met regelmaat terugkeren: “Wie ben jij, los van opvoeding, ervaring, omgeving? Wie ben jij in de kern?”

We laten ons allemaal leiden door de waan van de dag, door de illusie van wie we denken te zijn. Als je iemand de vraag stelt wie hij of zij is, krijg je altijd in eerste instantie een beschrijving van het ego, de persoonlijkheid. Ik ben ….en dan begint men met het noemen van de naam, gezinssituatie, beroep en persoonlijke karaktertrekken, ervaringen uit het leven.  Allemaal onderdelen van onze buitenkant.

Eventueel wordt de vraag nog aangevuld met lichamelijke kenmerken, zoals handicap, ziekte, kwetsuren, lengte, gewicht, enz. Ook een beschrijving van buitenkant.

Want wie jij bent heeft niets te maken met aangeleerd gedrag of fysieke staat van zijn. Wie jij werkelijk bent, heeft niets te maken met buitenkant. Wie jij bent is binnenkant. Wie jij bent is aanwezigheid op zielsniveau.

In mijn praktijk help ik mensen om van het functioneren vanuit de buitenkant terug te keren naar de binnenkant. Daar vindt immers de echte heling plaats. Wij zijn ten alle tijden in staat onszelf te helen. Energetische therapie is een hulpmiddel om je weer contact te laten maken met je kern, die van waaruit je werkelijke kracht komt.

Ook de meditatie lessen zijn bedoeld om je opnieuw in contact te brengen met wie je werkelijk bent. Tijdens de meditatie les leer je om terug te gaan naar de kern, naar wie jij werkelijk bent los van lichaam en geest. Los van persoonlijkheid of fysieke ongemakken. Meditatie helpt je om het trio lichaam, geest en ziel in de juiste proporties te zetten.

Er zijn boeken vol geschreven over meditatie houdingen, mudra’s voor de handen en een juiste positie voor ieder lichaamsdeel. Meditatie wordt aangeboden als zijnde lopend, huilend, lachend, zingend en dansend…. Mediteren gaat in de kern om het kalmeren van de hersenen, dus het enige wat van belang is is de ruggengraat recht houden waardoor de stroming van hersenvloeistof, lymfe, bloed en zenuwprikkels optimaal kan plaatsvinden en de stilte te vinden in het moment. Een goede actieve zit- of lighouding in stilte is wat mij betreft de optimale houding om alle aandacht naar de binnenkant te kunnen laten gaan.

Praktijk ReijuTai: Mijn praktijk is er op gericht om je identificerende aandacht meer en meer terug te trekken uit je geest en te verplaatsen naar je ziel. Naar die die je werkelijk bent.

Blokkerende emoties zoals angst, bitterheid, woede en frustratie die zich allen manifesteren aan de buitenkant, kunnen dan in perspectief worden geplaatst en derhalve verzacht of opgeheven.

Soms zijn mensen zover uit het lood geslagen dat natuurgeneeskundige therapie in de vorm van  homeopathie, fytotherapie, orthomoleculaire therapie en voedingsadviezen ook worden ingezet omdat de lichaam-geest verhouding volledig zoek is geraakt.

De samenwerking met Nadine van den Hazelkamp – othomoleculair therapeute en eigenaresse van Drogisterij van der Wielen te Deest is dus met name gericht op het orthomoleculaire aspect van heling.

#reijutai#energie#ziel#geest#ziel#binnenkant#buitenkant#meditatie#heling#stilte#drogisterijvdwielen#therapie#wiebenjij

 

copyright Reiju Tai - disclaimer - webdesign: prode