Meer weten? info@reijutai.nl

reiju tai facebook reiju tai mail

‘Een andere kijk op gezondheid

Zit je niet lekker in je vel? Heb je het gevoel vast te zitten of in cirkels rond te lopen? Blijven klachten herhaaldelijk terugkomen?

Dan wordt het tijd voor ReijuTai. Een natuurgeneeskundig consult geeft een andere kijk op gezondheid. Fysieke klachten en mentaal welbevinden zijn nauw aan elkaar gerelateerd. Stress, negatieve gedachten, onvrede, frustratie en boosheid hebben meer effect op het lichaam dan je zo op het eerste gezicht zou denken. Emoties kunnen aan de basis liggen van fysieke klachten of ziekte, maar kunnen ook het gevolg zijn van een ziekte of een fysieke klacht (of ziekte verergeren). Beweeglijkheid en dynamiek zijn noodzakelijke voorwaarden voor welbevinden.

Vaak heb je zelf niet eens door dat je jezelf hierin voorbijloopt.

Als je je niet bewust bent van de spanning die je fysiek op je schouders zet door een voortdurend verkeerde houding achter een bureau of beeldscherm, kun je je hoofd-, nek- en schouder- of armklachten niet verbinden aan je verkeerde houding.

Als je je niet bewust bent van het feit dat je doet wat er gedaan moet worden of reageert zoals er gereageerd moet worden vanuit je opvoeding of aansluitend op wat je omgeving van je verwacht, kun je je fysieke en mentale klachten niet herleiden naar het gegeven dat je niet jezelf bent, dat je niet beweegt vanuit innerlijke motivatie. Zovelen van ons zijn zich niet bewust te reageren vanuit angst. Angst voor afwijzing, angst er niet bij te horen, angst niet lief gevonden te worden, angst om er alleen voor te staan, angst voor conflicten….

Alle klachten fysiek of mentaal zijn aan elkaar gerelateerd. Te veel stress zorgt voor lichamelijke disfunctioneren en uiteindelijk ziekte. Te lang een verkeerde lichaamshouding (vaak werk gerelateerd) zorgt voor fysieke blokkades en uiteindelijk ook mentale klachten. Als lichaam en geest niet soepel kunnen bewegen, roept dit verstoringen op, die op lange termijn leiden tot ziekte.

Een fysieke klacht, pijn of onbeweeglijkheid, kunnen je leven danig verstoren. Het kan je beperken in je vrijheid of onafhankelijkheid, het kan je verlammen in je plannen voor het leven en het optimaal beleven van successen en mooie momenten. Dit noemen we energetische klachten. Wacht niet langer en doorbreek de impasse.

Nieuwsgierig geworden?

Ik nodig u uit contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te verkennen.

Bel mij mail mij

NIEUW -> MEDITATIE LESSEN

Vanaf 20 juni 2017 op dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur:

MEDITATIE LESSEN!

Leer over meditatie en leer diverse technieken van mediteren. Een avond voor jezelf om tot rust te komen. Koffie/thee en water inbegrepen!

Kosten: 10 euro per les.

Wel graag even aanmelden via info@reijutai.nl

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie (je lichaam). Daarnaast is er ook...

lees meer

Prikkeloverdracht

De prikkeloverdracht komt tot stand door middel van je zenuwstelsel. Deze werkt als een soort telefoonverbinding...

lees meer

Drainage

In onze hectische maatschappij wordt niet alleen je lichaam, maar ook je geest regelmatig belast met gifstoffen. Slechte stoffen in...

lees meer

Voeding

Er wordt bij iedere klacht bekeken of je lichaam wel de juiste voeding tot zich krijgt. Ook is geestelijke voeding van belang...

lees meer

Psyche

Lichamelijke, geestelijke, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar...

lees meer

Praktijk Reiju Tai

Bewust worden van het eigen zijn

reikiPraktijk Reiju Tai in Wijchen biedt de mogelijkheid inzicht te verkrijgen in je houding naar het leven en de fysieke gevolgen die daaruit voortvloeien. Het is gericht op een bewustwordingsproces van het eigen zijn, van je houding in en naar het leven. De praktijk biedt geen vervanging voor uw huisarts. Mijn naam is Marie-José Arts en ik ben paramedisch natuurgeneeskundig therapeut en aangesloten bij het BATC. Mijn behandelingen worden door verschillende zorgverzekeraars erkend en (deels) vergoedt. Ik verwijs hiervoor naar de informatie link in de footer.

Waar blokkeer jij jezelf? Wie ben jij los van opvoeding, scholing, ervaring en milieu?

Alle klachten fysiek of mentaal zijn aan elkaar gerelateerd. Te veel stress zorgt voor lichamelijke disfunctioneren en uiteindelijk ziekte. Te lang een verkeerde lichaamshouding (vaak werk gerelateerd) zorgt voor fysieke blokkades en uiteindelijk ook mentale klachten. Als lichaam en geest niet soepel kunnen bewegen, roept dit verstoringen op, die op lange termijn leiden tot ziekte.

Ziekte mag hier ook doorgevoerd worden als zijnde blokkades op een werkvloer of in een organisatie. Ik wijs je hiervoor door naar de pagina: zakelijk

Ook als je al ziek bent en in een behandeltraject zit, kunnen mijn behandelingen een geweldige aanvullende therapie bieden voor sneller herstel of ter verlichting van allerlei bijwerkingen van je bestaande therapie. Ook een moment om even bij jezelf te komen, een rustpunt in de hectiek, kan in mijn praktijk gerealiseerd worden. Hiervoor heb ik diverse technieken tot mijn beschikking en samen kiezen we de methode die het beste bij je past.

Ik hoop snel je te mogen ontmoeten.

Neem contact
met mij op

Schroom niet om contact
op te nemen. Ik sta tot
uw beschikking.

copyright Reiju Tai - webdesign: prode